Wil jij de hulp inschakelen van een ervaren SEO tekstschrijver? Dan ben je aan het juiste adres. Ik heb ruim tien jaar ervaring met zoekmachineoptimalisatie en help je graag om geoptimaliseerde teksten te schrijven die perfect aansluiten op jouw doelgroep.

Vanwege de veelheid aan bureaus en freelancers op het gebied van SEO kan het lastig kan zijn om een geschikte SEO tekstschrijver te kiezen. Bij een bureau krijg je soms een duur pakket voorgeschoteld, terwijl je wellicht alleen een stukje tekstschrijven wilt uitbesteden. Bij zzp’ers loop je het gevaar dat iemand zegt ervaring te hebben, maar dat in de praktijk tegen blijkt te vallen.

Ruim 10 jaar ervaring

Ik help ondernemers in het MKB en non-profitinstellingen (o.a. in de culturele sector) graag met hun zoekmachineoptimalisatie. Dat doe ik op freelance basis, dus je zit nergens aan vast. Als je mij inhuurt als SEO tekstschrijver, dan kies je voor:

 • Up-to-date kennis. Er zijn regelmatig nieuwe inzichten op het gebied van zoekmachineoptimalisatie. Ik volg verschillende marketingwebsites om daarvan op de hoogte te blijven.
 • Ervaring. Ik begon meer dan tien jaar geleden als copywriter voor een SEO-bureau, vervolgens heb ik mijn vaardigheden kunnen verfijnen als marketing- en communicatiemedewerker en zzp’er. Lees meer
 • Kunde. Naast ruime werkervaring beschik ik over een WO-diploma, een diploma Communicatie A van het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA) en het certificaat Basisprincipes van Online Marketing van Google.
 • Brede blik. Doordat ik ook werkzaam ben als allround marketing- en communicatiemedewerker weet ik dat een goede SEO-tekst niet alleen aan bepaalde ‘regeltjes’ moet voldoen. Het gaat om veel meer dan dat: de juiste tone-of-voice, de juiste aanspreekwijze, de juiste boodschap. Kortom: je doelgroep kennen en daarop inspelen.

Werkwijze als SEO tekstschrijver

Als SEO tekstschrijver kan ik je op verschillende wijzen helpen. Waar je gebruik van wilt maken, is uiteraard helemaal aan jou! Een SEO-traject zou er als volgt kunnen uitzien:

 1. Graag maak ik eerst kennis met jouw organisatie of bedrijf. We spreken elkaar live of telefonisch over je doelgroep, producten / diensten en kernwaarden. Daarnaast verzamel ik zelf informatie aan de hand van je website.
 2. Tijdens de kennismaking bespreken we ook op welke zoekwoorden of zinnen je graag gevonden zou willen worden. Vervolgens voer ik een zoekwoordonderzoek uit, waarbij ik kijk naar zoekvolumes en concurrentie. In overleg kiezen we daar de meest kansrijke zoekwoorden of zoekwoordcombinaties uit. Ik ontvang daarnaast graag de basisinformatie die je in je teksten verwerkt wilt zien.
 3. Vervolgens ga ik aan de slag: tijd om te schrijven!
 4. Tot slot ontvang je de SEO-teksten van mij. De teksten zijn altijd voorzien van een titel (title tag), permalink-advies, omschrijving voor de zoekmachine (meta beschrijving) en een alt-text voor de afbeelding.

Meer hulp nodig?

Naast het schrijven van SEO-teksten kan ik je daarnaast (indien gewenst) helpen met:

 • Het plaatsen van de SEO-teksten in jouw CMS;
 • Het zoeken van passend beeldmateriaal om bij je SEO-pagina’s te gebruiken, als je zelf niet over beeldmateriaal beschikt;
 • Je in contact brengen met SEO-experts die je kunnen helpen met de technische optimalisatie van je website en/of met linkbuilding;
 • Een stoomcursus geven over de basisprincipes van SEO zodat je in de toekomst ook zelf aan de slag kunt.

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Hulp nodig?Neem dan contact met me op